teisipäev, 12. märts 2013

Veidike õmblemist, pisike mantel ja rätiseelik

Minu arvates võiks iga tütarlapse kapis ka üks mantlike olla. Kuna Sofi eelmise mantli varrukad kippusid juba lühikeseks jääma ja poes müüdavad mantlid tundusid hirmkallid, siis tegin ise!

Tavaliselt ma kirun, kui asju ostetakse mõtlematult liiga palju, nii et hiljem ei osata nendega midagi peale hakata ja seisavad vaid ruumivarastena jalus. Seekord pean tänama oma ämma, kelle varumisoskus tagas mulle villase kanga ja villavatiini ning oma ema, kelle kapist leidsin täiesti sobiliku roosa voodririide :) Selle nunnu pisikese mantli tarvis jäi minust poodi vaid nööpide ja liimiriide raha!

Osaliselt sai mantli tegemine alguse ka talvel käidud Muhu tikandi kursuselt, sest tahtsin kangesti misklit veel tikkida, aga midagi väikest. Need pisikesed kolm riba olid just parasjagu väikeseks ja kiireks tööks, kuid usun, et annavad hallile villasele parasjagu lapselikkust juurde. Mustri motiivid valis Martha Sofie ise. Ta tahtis kindlasti maasikaid (kuna kampsunile said ju) ja lilli. Maasikas sai jälle roosad õied, sest varem valmis kootud müts juba oli roosa. Sealt edasi sai valitud ka roosad komme meenutavad nööbid, ikka selleks, et liiga hall poleks :)

Mantli lõige on pärit Burdast, klopsisin kokku samas numbris olnud kaks erinevat lõiget. Tegin teadlikult lõike lühemaks, et oleks võimalikult kerge ja mugav kanda.

Aksessuaarideks on eelmisest postitusest tuttavad sall ja müts, peab vist järgmiseks kindad ka ise tegema.
Laps on rahul, peab mainima, et mina kah. Oleks nüüd vaid rohkem põhjust mantlit kanda, lihtsalt kelgutama sellega ju ei lähe :)





Ja üks seelikukene kah. Käisin Lipi-Lapi Äris just parajal hetkel, kui selle perenaine sai õmblejalt kätte oma õetütrele teha lastud seeliku. Loomulikult ei saanud ma head ideed lasta raisku minna :) Ostsin sealtsamast rätiku ja õhtuks oli seelik valmis. Et piisavalt kaharalt hoiaks, on seelikul ka särtsroosa vooder, samast kangast, mis mantli voodergi. Tegin ja mõõtsin, harutasin mitu korda, aga ikka sai pisut lai Sofile. Eks näis, kas harutan veel korra või teen hoopiski ühe pisema veel ja selle saab mõni suurem tüdruk:) Igatahes Mia on juba järjekorras ja tahab ka endale rätiseelikut! 
Tänan idee eest, Jaanika!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar