teisipäev, 5. märts 2013

Isemoodi märkmikud

Ma ei tea kunagi päris täpselt, milline lõpptulemus tuleb, kui tööd alustan. Isegi samasuguste materjalidega ei ole valmis asjad täpselt ühesugused. Eks see olegi käsitöö ilu ja valu :)
Paar viimast copticus köitmist olen kasutanud pisut paksemat puuvillanööri, kahjuks pole tulemus kõige parem. Edaspidi jään ilmselt vana hea vahatatud puuvillanööri juurde. Ükski teine nöör ei anna soovitud ja kindlalt hästi hoidvat tulemust, mis köite sirvimisel säilitab algse vormi.

Olen vahepeal kokku õmmelnud kaks valgete lehtedega märkmikku ja ühe kalendermärkmiku. Viimase puhul sooviti kindlasti, et kasutaksin sinist ja musta värvi. Tuligi Eesti sünnipäevakuule mõeldes parajalt sini-must-valge. Kalendermärkmiku kinnituseks on magnet.
Must valgete täppidega ja must-valge pitsikuhjaga märkmik läheb kingituseks noorele moejooniste huvilisele, Kasutasin sinna sisse pisut paksemaid lehti, et joonistused ei hakkaks läbi kumama ja üksteist segama ja oleks ka võimalus kustutamiseks. Kinnitus on lihtsa atlaspaelast lipsuga.
Hobuse pildiga märkmiku idee on minu enda varem meisterdatud hobudega albumilt. Taheti sarnast kulutatud servadega märkmikku. Päris omamoodi ja huvitav tuli välja.

NB need paelad, mis kuskilt lehtede vahelt paistavad või hoopiski köite seljale lipsuna sõlmitud on, need on mõeldud järjehoidjaks :)









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar